امروز قفل گوشی های هوشمند با روش های چون حسگر اثر انگشت، تخیص عنبیه چشم، تشخیص چهره و … با ز می شوند. هر یک از کمپانی ها روش خاص خود را برای بازگشایی قفل تلفن های هوشمند خود انتخاب می کنند. برای مثال اگر کاربر گوشی Redmi 9 Pro کمپانی شیائومی باشید، با استفاده از حسگر اثر انگشت که در لبه ی سمت چپ گوشی قرار گرفته است؛ قفل گوشی خود را باز کنید. محل قرار گیری این سنسور در فبلت های مختلف متفاوت است.
برخی گوشی های دیگر از حسگر تسخیص چهره برای بازگشایی گوشی ها استفاده می کنند. گوشی های آیفون در این زمینه از سایر برندها قوی تر هستند. این فناوری با اسفاده از استخوانی بندی و میمیک صورت کاربران آن ها را شناسایی کرده و قفل گوشی را باز می کند. تشخیص عنبیه ی جشم هم در برخی گوشی ها کاربرد دارد. اما ممکن است به زودی خنده نیز به این مجموعه اضافه شود.
لبخند هر شخص منحصر به فرد است
به گزارش تک اکسپلور، محققان نیجریهای می گویند خنده هر انسان با توجه به ویژگیها و شرایط چهره هر فرد منحصر به خود اوست و لذا احتمال میرود در آینده بتوان از آن به عنوان یک کلمه عبور پیشرفته و غیرقابل جعل استفاده کرد.
بر اساس پژوهش یادشده همان طور که شناسایی افراد بر مبنای صدای آنها ممکن است، تشخیص هر شخص بر اساس نحوه خندیدن او نیز ممکن است و تقلید از شیوه خاص خنده هر شخص کار دشواری است. تحلیل آماری و کیفی محققان از فرکانسهای خنده اشخاص نشان میدهد که میتوان بر همین مبنا یک امضای دیجیتال ویژه برای هر فرد طراحی کرد که قابل تقلید و جعل نباشد.
چه زمان این فناوری در دسترس عموم قرار می گیرد؟
دقت نمونههای اولیه این الگوریتم ۹۰ درصد اعلام شده است اما برای کسب اطمینان از کارایی آن باید ۵ درصد دیگر بر این دقت افزوده شود. پژوهشگران امیدوارند با افزایش دقت الگوریتم مذکور بتوان از آن برای احراز هویت اشخاص در زمان استفاده از خدمات بانکداری الکترونیک و نیز در اپلیکیشنهای مرتبط با این موضوع استفاده کرد.
یکی از چالشهای فعلی برای استفاده از خنده به عنوان سیستم احراز هویت بیومتریک الگوهای متفاوت و متنوع خنده برخی افراد است که شناسایی و ثبت دقیق آنها پدیدهای پیچیده و زمان بر است. به همین دلیل در حال حاضر همچنان حسگر اثر انگشت و تشخیص چهره بهترین گزینه ها برای بازگشایی قفل تلفن های هوشمند هستند.