بررسی انواع صفحه نمایش های Super AMOLED ،AMOLED و OLED

هنگام خرید گوشی هوشمند اولین نکته ای که توجه خریدار را جلب خواهد کرد صفحه نمایش گوشی است. به محض اینکه گوشی را دست بگیرید و شروع به بررسی کنید وضوح تصویر و کیفیت رنگ ها توجه شما را جلب خواهد کرد. پس با این توضیحات صفحه ی گوشی و فناوری به کار رفته برای نمایش تصویر یکی از مهم ترین ملاک های انتخاب گوشی است. امروزه شرکت های ساخت تلفن هوشمند از چندین فناوری مختلف مانند Super AMOLED ،AMOLED و OLED در ساخت گوشی های خود استفاده می کنند. اما دو کمپانی Samsung و LG از  فناوری هایی استفاده می کنند که در نگاه اول شاید یکسان به نظر برسند و این پرسش را مطرح کنند که چرا این دو کمپانی از نام های متفاوتی برای پنل های صفحه نمایش خود استفاده می کنند.

سامسونگ سری های رده بالاتر خود همچون گوشی A30S را با فناوری Super AMOLED به بازار عرضه می کند و برخی دیگر از میان رده های خود را با پنل AMOLED ارائه می دهد؛ این در حالی ست که LG از فناوری OLED بهره می برد. در این مقاله قصد داریم تفاوت های این سه پنل که تشابه اسمی شان بحث برانگیز شده را بررسی کنیم.

کدام فناوری بهتر است AMOLED یا OLED؟

صفحه نمایش AMOLED یا با نام کامل Active Matrix Organic Light-Emitting Diode همان OLED با ماتریکس فعال است”Active Matrix” . ماتریکس فعال به این معنی است که هر کدام از پیکسل ها به طور مجزا از سایر اعضای خانواده ی خود می توانند روشن یا خاموش شوند. این در حالی ست که در “Passive Matrix” همه ی پیکسل ها به صورت یک مجموعه ی متحد خاموش و روشن می شوند. نکته ی جالب توجه استفاده از فناوری ماتریکس فعال در نمایشگرهای OLED گوشی های ال جی است.

حالا پرسش اصلی این است که چرا LG نمی تواند نام از نام AMOLED برای پنل به کار رفته در گوشی های خود استفاده کند؟

دلیل این موضوع انحصاری بودن این نام است. کمپانی سامسونگ فناوری AMOLED را انحصاری به نام خود ثبت کرده است و این انحصار سبب شده کاربران فکر کنند که OLED های ال جی ضعیفت از AMOLED های سامسونگ هستند و این در حالی ست که هر دو فناوری یکسان هستند و یک کیفیت را به کاربر ارائه می دهند. اما باید به این نکته هم توجه داشت که این دو پنل به طور صد در صدی به یک دیگر شبیه نیستند. از لحاظ مواد به کار رفته در ساخت، چینش پیکسل ها و همچنین دو برابر بودن پیکسل های سبز در پنل سامسونگ و دو برابری پیکسل های آبی در پنل ال جی نسبت به سایر پیکسل ها تفاوت های قابل اشاره ی این دو پنل هستند.

باتوجه به مطالب بالا به طور قطعی نمی‌توان در مورد برتری یکی از این دو نمایشگر نسبت به دیگری اظهار نظر کرد.

تکنولوژی Super AMOLED چیست؟

همان طور که اشاره کردیم سامسونگ در برخی مدل های ارائه شده خود همچون گوشی A30S سامسونگ از فناوری Super AMOLED استفاده می کند. با توجه به این که تفاوت خاصی بین پنل های OLED و AMOLED وجود ندارد باید دید که سامسونگ چه چیزی به این پنل افزوده که به آن لقب سوپر داده است. در نمایش گرهای Super AMOLED ارائه شده توسط شرکت سامسونگ ضخامت صفحه به واسطه یک پارچگی سازی و برای پاسخ گویی سریع تر عملکرد تاچ گوشی کاهش پیدا کرده است. گزینه ی بعدی عملکرد بهتر این پنل ها در هنگام تابش نور آفتاب به نسبت AMOLED ها در این شرایط است. آخرین نکته هم بهبود یافتن میزان مصرف انرژی در پنل Super AMOLED است. به طور کلی سامسونگ AMOLED را ارتقا داده و Super AMOLED ها متولد شده اند.

برای خرید انواع گوشی های هوشمند و مقایسه و مشاهده قیمت روی اینجا کلیک کنید