دوربین گوشی کاربران را از دوربین حرفه ای بی نیاز کرده

در سالهای اخیر، سازندگان گوشی موبایل تصمیم به ارتقاء دوربین گوشی ها گرفتند و به جای افزایش میزان پیکسل دوربین که یکی از فاکتورهای مهم خرید تلفن هوشمند بود، تعداد لنزهای دوربین‌ گوشی را بیشتر کردند. در ابتدا اپل و HTC گوشی هایی با دوربین دو گانه یا Dual Camera که از دو لنز تله‌ فوتو (Telephoto) تشکیل شده بودند به بازار ارائه کردند. پس از آن گوشی هایی با سه لنز دوربین به بازار آمدند و سپس شاهد رشد روزافزون تعداد دوربین ها بودیم.

کار تا جایی پیش رفت که شیائومی در گوشی Mi Note 10 از 6 لنز دوربین استفاده کرد. استفاده از چند دوربین در گوشی باعث شده کاربران بتوانند عکس‌هایی با ویژگی‌های جدید از جمله حالت پرتره، عکاسی سه‌بعدی، تصویربرداری با لنز عریض، بزرگ‌نمایی اپتیکال (بدون افت کیفیت)، عکس هایی با فاصله کم از سوژه های و … ثبت کنند. همچنین می‌توان عکس‌هایی با دامنه‌ی دینامیک بهتر و گسترده‌تری ثبت کرد. وجود حسگر ثانویه، امکان تصویربرداری در فضاهای کم نور یا شب را فراهم می کند.

لنز دوربین واید (Wide)

لنز دوربین واید، اصلی ترین لنز در گوشی موبایل است که فاصله کانونی نسبتا زیادی دارد و برای عکسبرداری عادی مناسب می‌باشد. لنز دوربین اصلی یا همان واید از وضوح بیشتری نسبت به دیگر لنزهای همان گوشی برخودار است و سایر حسگرها وضوح کمتری دارند. زاویهٔ دید در این لنزها وسیع‌تر از زاویهٔ دید چشم انسان است، از اینرو این لنزها می‌توانند محدودهٔ وسیع‌تری از منظرهٔ جلوی دوربین را ثبت کنند. این لنزها، فاصله کانونی کمتری نسبت به قطر سنسور دارند و فضای بیشتری را می‌توانند در عکس جای دهند.

لنز دوربین واید (Wide)

 لنز دوربین تله‌ فوتو (Telephoto)

لنز دوربین تله فوتو دارای زوم و بزرگنمایی بهتری هستند و از دو تکنولوژی زوم دیجیتال (Digital Zoom) و زوم اپتیکال (Optical Zoom) در آن استفاه شده است. در زوم دیجیتال که حالت ساده بزرگنمایی تصویر است، قسمتی از تصویر بزرگ تر خواهد شد. لازم به ذکر است هرچه شدت زوم کردن بیشتر شود، کیفیت تصویر کاهش می‌یابد. اما در زوم اپتیکال مانع از افت کیفیت تصویر در بزرگنمایی می‌شود. لنز تله فوتو از فاصله کانونی بیشتری در مقایسه با لنزهای عادی (واید) برخوردار است و زوم و بزرگنمایی تصویر را با افت کیفیت ناچیز امکان پذیر می‌سازد. لنزهای تله‌فتویی که در دوربین گوشی‌های جدید بکار می‌روند، لنزهای قدرتمندی نیستند و شاید زوم کردن 3x را با افت کیفیت ناچیز فراهم کنند. لنزهای تله فوتو در کیفیت تصویر تاثیر چندانی ندارند و فقط به بزرگنمایی و زوم بهتر کمک می‌کند.

 لنز دوربین تله‌ فوتو (Telephoto)

لنز دوربین اولتراواید (Ultrawide)

حسگر اولتراواید که به آن لنز واید انگل (Wide Angle Lens) نیز گفته می‌شود، دارای زاویه دید گسترده‌تری نسبت به دیگر لنزهای دوربین گوشی است. در گوشی‌هایی با چند دوربین، معمولا از لنز اولتراواید استفاه می‌شود. این نوع لنزها، امکان عکسبرداری با زاویه دید گسترده تر را فراهم می‌کنند و منطقه افقی بیشتری را نسبت به لنز واید تحت پوشش قرار می‌دهند. لنز اولتراواید فاصله کانونی کمتری در مقایسه با لنز معمولی و تله فوتو دارد و در کیفیت عکس‌های عادی که با لنز دوربین اصلی گوشی گرفته می‌شوند تاثیری نمی‌گذارد.

لنز دوربین اولتراواید (Ultrawide)

لنز دوربین عمقی  (Depth Sensor)

لنز عمقی از دیگر لنزهای استفاده شده در گوشی‌های دوربین چندگانه است و امکان عکسبرداری پرتره (Portrait Mode) را فراهم می‌آورد. می توان گفت محبوب ترین لنز در دوربین گوشی های این لنز است که با نام های حسگر سنجش عمق و عمق میدان  هم شناخته می شود. در حالت عکس برداری بوکه یا پرتره، سوژه اصلی در تصویر کاملا نسبت به پس زمینه آن تفکیک خواهد شد و پس زمینه تصویر تارتر از سوژه اصلی می‌شود. با این حسگر جزئیات سوژه اصلی تصویر شناسایی و نسبت به پس زمینه با دقت بالاتری تفکیک می‌شود. لنزهای عمقی وضوح پایینی در حدود 2 یا 5 مگاپیکسل دارند و تاثیر مستقیمی بر روی عکسبرداری عادی با لنز اصلی گوشی ندارند، به بیان دیگر با حسگر عمق می‌توان عکس‌های پرتره با کیفیت را ثبت کرد.

لنز دوربین عمقی  (Depth Sensor)

لنز دوربین ماکرو (Macro Camera)

لنز دوربین ماکرو از دیگر لنزهای دوربینی است که امروزه جایگاه خود را میان دوربین گوشی ها تثبیت کرده است. این لنزها برای ضبط عکس‌های بزرگنمایی شده از اجسام و اشیای کوچک مناسب خواهند بود. تصاویری با جزئیات خیلی دقیق و حالت میکروسکوپی از حشرات، توسط دوربین ماکرو گرفته می‌شوند. مجهز بودن دوربین اصلی یک گوشی به لنز ماکرو تاثیری بر روی کیفیت عکسبرداری آن در حالت عادی ندارد و زمانی که دوربین در حالت ماکرو قرار می‌گیرد، می‌توان برای عکسبرداری از آن استفاده کرد.

لنز دوربین ماکرو (Macro Camera)